> zing mee

Zing mee

Helaas is het koor na 25 jaar opgeheven. De foto is van het afscheidsconcert.

 

Wij verwelkomen ieder die graag wil zingen als nieuw lid. Allereerst kunnen een paar repetities bijgewoond worden ter kennisname. Als dat goed bevalt en men wil lid worden, dan dient het daartoe geëigende formulier ingevuld en ondertekend bij de secretaris ingeleverd te worden. Vanaf dat moment gaat men ook contributie betalen. In overleg met de dirigent wordt bepaald wanneer de stemtest gedaan zal worden, zodat men bij de juiste stemgroep ingedeeld kan worden. Ieder heeft binnen de groep haar/zijn eigen vaste plaats.

25 jarug bestaan Alkmaar 2017

Lid worden van het koor doe je om te zingen, de gezelligheid en de sociale contacten met geloofsgenoten. Natuurlijk zijn er ook leden nodig die het bestuur en de commissies willen vormen. Dankzij hun inspanningen loopt alles binnen de koororganisatie op rolletjes. De leden zijn niet allen persé Doopsgezind. Al vanaf de aanvang van het koor zijn diverse leden afkomstig uit allerlei andere geloofsgemeenschappen. Het karakter van het koor is wel Doopsgezind.

Wij staan open en respectvol ten opzichte van alle overtuigingen. Vanuit ons Dopers verleden kennen wij geen sacramenten, zijn ondogmatisch, zweren geen eed, staan erg kritisch ten opzichte van de overheid en met name de krijgsmacht en bevorderen we vrede, heelheid en rechtvaardigheid tussen mensen.

De contributie is op dit moment € 60,- per persoon per jaar. Per repetitie wordt, naast de eigen reiskosten, een bijdrage verwacht voor de verzorging door de gastgemeente van € 3,00 per persoon. Koorkleding bij officiële optredens: zwarte pantalon of lange rok / witte bloes of overhemd, donkerrode shawl of stropdas.

U kunt ook donateur worden van het koor à minimaal € 25,-- per jaar. Het koor heeft één cd gemaakt: "EEN INSTRUMENT VAN UW VREDE", die nu tegen de gereduceerde prijs van € 6,-- per stuk te verkrijgen is.

Heeft U interesse om bij het Mennokoor te komen zingen, meldt U dan aan bij onze secretaris. 

 
Meer informatie   ANBI-register Menno Koor Holland
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl